Tuesday, 22 November 2011

LUAHAN HATIKU

Asalamualaikum semmuaa (:
hello to all follower ciklola okey , hari ini ciklola mahu cite pasal tajuk atas nuh , about father .setiap manusia didunia niy , mesti ada seorang ayah dan ibu kan . yeah begitu juge ciklola .tapi ibu dan father ciklola sudah bercerai selama 14 tahun umur adik ciklola .masa tu adik ciklola masih dalam kandungan ibu ciklola . 
tapi masa tu juge ibu dan father ciklola bercerai , time tu ciklola maseh tak tahu pape lagi kan , then time tu ciklola umur 1 tahun mcm tu , ibu kate sebelum bercerai last sekali dia dukung ciklola , huh ! ciklola tahu segala apa yang jadi selama mereka berumahtangga , yaAllah fiqa terlalu kesian kat ibu :(
selepas bercerai sehingga sekrang 14 tahun dah berlalu pon , takde berita lansung pasal dia ,dia tak ambik tahu pasal 4orang anak dia kat sini  dan adik ciklola tak pernah rasa bersama dia lansung dah melihat wajah dia sama sekali , dia lansung tak jenguk , tepon  kat kami , sanggup nya anda melaku kan itu semua terhadap kami , selepas itu juga la ibu ciklola terpaksa berkeja keras untuk menyara kehidupan kami , sangat kesian kat ibu , Tuhan saje yang tahu betapa susah nya ibu kan :( insyaAllah suatu hari nnty bila fiqa(ciklola) tercapai cita cita menjadi seorang guru , fiqa akan tolong ibu , insyaAllah .amin . 




berbalik tajuk kat atas ? teringin Father ? bukan apa , semenjak dua menjak niy , ciklola rasa teringin kasih syang  dari seorang ayah , ciklola tengok2 keluarga yang ada bapa tu , macam best je , ciklola teringin nak mintak izin dari seorang ayah kalo nak pergi kemana mana , mcm korang yg ade ayah mesti mintak izin dulu kalo nak kemane mane kan , kalo idak ayah koranh marah kan kalo balik lewat semua , tapi ciklola tak pernah rasa pon semua tu , ciklola teringin bersalaman dengan seorang ayah , korang yang ade ayah kalo sebelum pergi sekolah korang mesti salam dulu kan  dengan ayah korang . tapi ciklola juge tak pernah nak rasa semua tuu ,  ciklola teringin nak berjalan2 dengn keluarga yang bahagia , bila cuti sekolah , sebuah keluarga asas yang lengkap , mesti gembira kan , tapi ciklola pun tak pernah nak rasai itu semua .. ciklola teringin juga nak rasai beraya dengan seorang ayah , bermaaf maafan bila waktu raya , dpat duit raya dari ayah , but ciklola takan pernah alami itu semua , ciklola teringin juga nak kena marah dengn seorang ayah  bila seorang ank buat slah , bila ade event kat sekola ciklola teringin juge seorang ayah yang datang , tapi apa kan daya ciklola takan takan pernah dpat semua itu  ,, ciklola teringin nak gy shoping ngn keluarga yg secukup nya , apa yang korang alami dengan bapa korang , semua ciklola teringin, tapi semua tu takan berlaku , dan ciklola takan berharap dia kembali , dia bahagia memilih keluarga sekrang dari pada keluarga dia sendri , ciklola tak berharap apa2 pun  dari dia , sebab ciklola dah rasa benci kat dia , sebab dia buat ibu ciklola mcm itu , rasa takan memaafkan anda .. ya Allah tak sangke ciklola mengalir kan air mata sekrang niy :(
fiqa sayang ibu sesangat . tata :)

No comments: